Livsmedels- och näringskunskap – Köp som bok, ljudbok och e-bok
av Helen Westblom Jonsson
Jämför och hitta det billigaste priset på Livsmedels- och näringskunskap innan du gör ditt köp. Köp som antingen bok, ljudbok eller e-bok. Livsmedels- och näringskunskap är skriven av Helen Westblom Jonsson och gavs ut 2015-07-29.
Bokrums betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐
Rek. pris: 648
Bok / Ebok
![]() | |
![]() |
Ljudbok
![]() | |
![]() |
Disclaimer: Ingen ljudbokstjänst har alla böcker i sitt sortiment och utbudet hos dessa kan komma att förändras. Försäkra dig därför om att just den tjänst du väljer har de böcker du är ute efter genom att göra en sökning på dess webbplats.
Information om Livsmedels- och näringskunskap
Här hittar du all information du kan tänkas vilja veta kring Livsmedels- och näringskunskap. Boken är skriven av författaren Helen Westblom Jonsson. Liber är ansvarigt utgivande bokförlag och därmed de som gav ut boken. Utgivningsdatumet för Livsmedels- och näringskunskap var 2015-07-29.
Originalspråket som Helen Westblom Jonsson skrev och gav ut boken på var Svenska. Dess genre är vilket ger den som SAB. Boken finns i flera olika versioner men dess vanligaste format är Häftad.
Om du vill läsa Livsmedels- och näringskunskap i traditionell inbundet format eller pocket så består den av 392 antal sidor. Dess fysiska dimensioner är 245 x 205 x 25 mm och den väger så mycket som 872 g. Livsmedels- och näringskunskap ISBN är 9789147108138. Livsmedels- och näringskunskap är en del av serien: Livsmedels- och näringskunskap.
Läs Livsmedels- och näringskunskap som bok
För dig som vill köpa och läsa Livsmedels- och näringskunskap som traditionell bok i inbundet- eller pocketformat rekommenderar vi att köpa den hos Bokus. Rekommenderat pris är 648 men det kan komma att ändras snabbt. Klicka in hos respektive bokhandel ovan för att se aktuellt pris och enkelt beställa hem boken.
Lyssna på Livsmedels- och näringskunskap som ljudbok
Vill du lyssna på Livsmedels- och näringskunskap som ljudbok? Då rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Bookbeat eller Nextory som är de två ledande och klart bästa tjänsterna för dig som lyssnar på ljudböcker. Klicka in till respektive ljudbokstjänst ovan och skapa ditt konto redan idag! Observera att ingen av ljudbokstjänsterna har exakt alla böcker så gör en sökning hos den tjänst som faller dig i smaken för att försäkra dig att just de böcker du vill lyssna på finns hos den tjänsten.
Läs Livsmedels- och näringskunskap som e-bok
Är du ägare av en läsplatta eller gillar du att läsa böcker via datorn eller surfplattan? Hos Bokus kan du enkelt och smidigt köpa Livsmedels- och näringskunskap som e-bok. Klicka in till respektive bokhandel ovan och beställ enkelt och billigt din e-bok.
Läs Livsmedels- och näringskunskap som pocket
Livsmedels- och näringskunskap finns i vissa fall som pocketbok. Klicka in till Bokus så ser du alla tillgängliga format för boken.
Fri frakt
Vill du köpa Livsmedels- och näringskunskap med fri frakt? Hos Bokus köper du böcker med fri frakt om du handlar för 99kr eller mer! Handlar du för mindre kostar frakten 15kr med 3 vardagar som uppskattad leveranstid. Vill du köpa Livsmedels- och näringskunskap med expressleverans på 1-2 vardagar kostar det 25kr.
Fakta om boken
- Boktitel: Livsmedels- och näringskunskap
- Författare: Helen Westblom Jonsson
- Genre:
- Förlag: Liber
- Utgivningsdatum: 2015-07-29
- Pris: 648
- Format: Häftad
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 392
- Fysiska dimensioner: 245 x 205 x 25 mm
- SAB:
- ISBN: 9789147108138
Vanliga frågor om boken
Livsmedels- och näringskunskap är skriven av författaren Helen Westblom Jonsson
Boken i den här utgåvan gavs ut 2015-07-29.
Förlagets text om boken:
Livsmedels- och näringskunskap ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema i läromedlet, som även tar upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.Läs merLivsmedels- och näringskunskap är skrivet för kursen livsmedels- och näringskunskap 1 på gymnasiet.Läromedlet ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Att arbeta professionellt med att bereda och tillaga mat förutsätter även kunskaper om hur produktion, transporter och lagring av råvaror och livsmedel påverkar slutprodukten. Boken är rikligt illustrerad med fotografier på livsmedel, både i sina växt- eller livsmiljöer och som färdiga produkter.Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av en allsidig och näringsriktig kost är ett återkommande tema och kostbehov för olika grupper presenteras. Läromedlet tar även upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.Livsmedels- och näringskunskap är ett läromedel för restaurang- och livsmedelsprogrammet och är indelat i åtta delar:- Maten, människan och miljön- Proteiner- Fetter- Kolhydrater- Vitaminer- Mineraler- Andra typer av råvaror och livsmedelstillsatser- Matberedning och näringsinnehållVarje del i läromedlet avslutas med uppgifter. I slutet finns livsmedelstabeller och underlag till att göra egna näringsberäkningar.Om författarnaHelen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Utgivande förlag: Liber